2012. május 10., csütörtök

Politikai és környezeti tisztaságot akar az EMNP

Megtisztítjuk Erdélyt! – ezzel a szlogennel indítja kampányát az EMNP. A takarítás nemcsak a körnnyezetre vonatkozik, hanem a nemkívánt politikusokra is, hiszen sok néppártost megfenyegettek az elmúlt napokban – tájékoztatott Nemes Előd, az alakulat háromszéki elnöke.


jeloltek_b
„A Megtisztítjuk Erdélyt! szlogennel a környezet tisztaságát szeretnénk elérni, így takarítást, szemétszedést szervezünk minden háromszéki községben és a patakok, folyók mentén. Ugyanakkor a nemkívánt politikusoktól is megtisztítanánk Erdélyt, hiszen van belőlük elég” – mondta Nemes Előd, az EMNP háromszéki kampánynyitó sajtótájékoztatóján. Mint elhangzott, közel 400 önkéntessel járják végig a falvakat és takarítják meg a sáncokat, patakok medrét és akár a főutakat is. Az akció országszerte zajlik majd, így 2100 néppártos jelölt vesz részt benne, Háromszéken pedig 361.
A sajtótájékoztatón jelen volt Bács Benke László és Forró Károly is, ők Maksán indulnak, előbbi a polgármesteri tisztségre, míg utóbbi tanácsosi posztra pályázik. Elmondásuk szerint óriási gondok vannak a községben. A Néppártba 110 tag jelentkezett a községből, akik belefáradtak az elmúlt évek szélmalomharcába, melyet a polgármesteri hivatallal vívtak, és változást szeretnének. „Változást szeretne az egész falu, ezt jelzi az is, hogy hatan indulunk a polgármesteri székért. A falut padlóra tették az elmúlt évek során, egyetlen család kisajátított mindent, és bűncselekményeket követtek el saját érdekükben” – mondta Bács Benke László, aki szerint itt az ideje a változtatásnak.

Maksa polgármestere Oláh Badi Álmos volt, halála után Oláh Badi András kapta meg a tisztséget. A maksai jelöltek kihangsúlyozták: nem az RMDSZ-szel van gondjuk, hanem személyes problémáik vannak azzal a családdal, amely szerintük rokoni kapcsolatait felhasználva osztotta el a tisztségeket és félemlíti meg az embereket.
A kérdésre, hogy miért nem fogtak össze egyetlen erős jelölt személyében, a jelöltek azt a választ adták: mindenki bízik saját erejében, minden jelölt erősnek érzi magát, és annyira kívánja a falu a változást, hogy fel kellett kínálni számukra a választási lehetőséget. Nemes Előd elmondta, nemcsak Maksán, hanem más háromszéki településeken is fenyegetik a Néppárt tagjait vagy jelöltjeit a helyi RMDSZ-es kiskirályok. Uzonban a néppártosokat munkahelyük elvesztésével fenyegetik, Bereckben termeket tiltanak le különböző tevékenységekre, de van, ahol nem engedik adót fizetni a lakosokat. „Nem félünk, a néppártosok tartsanak ki, mi az egészséges versenyben hiszünk, és így is cselekszünk majd” – fogalmazott Nemes.

Forrás itt. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése